februari 2, 2016

Omgeving

Moraira

Moraira is van oorsprong een vissersdorp aan de Costa Blanca. Het ligt tussen de populaire plaatsen Javea en Calpe in en ligt op een uur rijden van de vliegvelden Alicante en Valencia. Moraira is een dorp dat gemiddeld 320 zonnige dagen per jaar telt, waardoor het een prima vakantieplek is eens even lekker bij te komen. In de winter is het vrij rustig in Moraira. In de zomer heerst er een gezellige drukte, zonder dat het te massaal wordt. De terrasjes zijn altijd goed bezet en de winkeltjes en de wekelijkse markt op de vrijdagochtend worden goed bezocht.Moraira is super schoon. Het heeft een mooie boulevard en zand- en rotsstrandjes, die de begeerde blauwe vlag hebben. Daarnaast heeft Moraira een prachtige jachthaven, winkels en veel restaurants.

Als bijkomend voordeel geldt dat Moraira een plaats is waar nog altijd de rust te vinden is. Er is geen sprake van hoogbouw en een overvloed aan hotels. Wel is er in Moraira voldoende te doen. Naast het strand, de terrasjes en de vele restaurants, kan je er vissen, duiken, tennissen, karten en midgetgolfen. In de directe omgeving zijn er mogelijkheden voor paardrijden en golfen.


Klimaat Moraira

Van Moraira wordt gezegd dat het een subtropisch klimaat heeft. Dit is merkbaar aan het gegeven dat Moraira per jaar circa 320 zonnige dagen kent.


Bezienswaardigheden

Dé bezienswaardigheid van Moraira is het kasteel van Moraira (Castillo de Moraira) Dit kleine fort is een gezichtsbepalend gebouw direct aan de kust voor Moraira. Het ligt aan het einde van de straat bij appartement Moraira Centrum aan de Avenida de la Paz.

Wandelaars kunnen naar de Torre de Vigia wandelen. Dit is een uitkijktoren gelegen op Cap d’Or, aan de noordkant van Moraira. De wandeling begint bij het strand van El Portet, op korte afstand van Villa Casa Morena. Het begint met een steile weg omhoog langs de huizen. De wandeling gaat over in een mooie tocht door het natuurschoon, met prachtig uitzicht over de zee en Moraira. Echt een aanrader!


Moraira, the place to live and visit!


Aanraders & markten

Een andere aanrader is de visafslag in de haven. De vissersvloot van Moraira telt in totaal slechts vijf vissersboten, die dagelijks verse vis vangen in de omgeving van de haven van Moraira. Alle doordeweekse dagen wordt de vis via de visafslag van Moraira verkocht. De visafslag (Lonja de Pescado) bevindt zich direct bij de ingang van de haven van Moraira. De veiling is openbaar en dus voor iedereen toegankelijk.

Ook de wekelijkse markt in Moraira is absoluut een bezoekje waard. Deze markt ligt aan het einde van de straat bij appartement Moraira Centrum. De markt komt vanaf ongeveer half negen op gang en aan het einde van de ochtend is het vaak vrij druk tussen de vele kraampjes. Het aanbod op de markt lijkt in eerste instantie vrij divers, maar als je de hele markt gezien hebt kom je erachter dat veel artikelen bij meerdere kraampjes terug te vinden zijn. Wat je veel ziet zijn kramen met kleding, lederwaren, tassen en accessoires zoals zonnebrillen, hoeden en petten. De zonnebrillen en de tassen zijn voornamelijk kopieën van grote merken zoals Gucci, Dolce & Gabbana, Dior en Chanel. Bij deze handelaren is afdingen een must. Een tas waar ze 25 euro voor vragen kun je gemakkelijk voor vijftien euro meekrijgen. Ook populair op de markt zijn de Spaanse jurken, Spaanse schoentjes en uiteraard de alom bekende waaiers die de signoritas van enige verkoeling moeten voorzien op warme zomerdagen.


Markten overzicht


Stranden

Moraira kent meerdere stranden waar genoten kan worden van de zon en de zee:

El portet

Dit strand is 350 meter lang en 20 meter breed en ligt dicht bij Villa Casa Morena. Het strand van El Portet ligt beschut tussen twee landtongen, waardoor het een geliefd strand is. Veel toeristen trekken er met hun bootje naar toe en liggen daar de hele dag te dobberen in de zee. El Portet is heel geschikt voor jonge kinderen. Het strand loopt er rustig af, waardoor je heel lang door kunt lopen voor je als volwassene eindelijk tot navelhoogte nat bent. Leuk bij het strand is dat er hier mogelijkheden zijn voor kanoën, suppen en windsurfen.

 

L’ampolla

Het strand L’Ampolla ligt in het centrum van Moraira, heel dicht bij appartement Moraira Centrum. Dit strand is vanuit het appartement te zien. Dit strand wordt gezien als het ultieme familiestrand. H et is 400 meter lang en 50 meter breed. Bij het strand ligt een restaurant en er is voldoende ruimte voor gratis parkeren. In de zomermaanden zijn er mogelijkheden voor het huren van waterfietsen. In de maand augustus wordt er vaak een groot springkussen in zee gelegd. Dicht bij dit strand kun je ook waterscooters huren. In vergelijking met het strand van El Portet, is de zee hier iets ruiger.

Naast deze twee stranden, heeft Moraira nog enkele kleine baaitjes en stranden waar je fantastisch kunt zonnen en zwemmen. Daar is dan de gelegenheid tot duiken en snorkelen.


Links