Casa Morena en Appartement Moraira Centrum: Over ons

Een huis in Spanje… wie had dat kunnen denken?

In 2013 zijn wij via kennissen terecht gekomen in Moraira, aan de Costa Blanca. Wij hadden wel eens uitgesproken dat het ons prettig leek om een huis in een zonnig land te hebben, maar hadden het idee dat dit geen haalbare kaart zou zijn. Een gezin met vier kinderen, die allemaal hun eigen interesses hebben, vergt veel bij het zoeken naar een ideale plek. Toen wij echter Moraira leerden kennen, waren wij meer dan enthousiast.

Een prachtige plek, subtropisch klimaat, geen overdaad aan disco’s, geen dronken jongelui in de straten, maar gewoon eerlijke gezelligheid. Veel terrasjes, leuke restaurants, mooie winkels en daarbij meerdere stranden die niet zo massaal zijn.

Wij lieten ons rondrijden in Moraira en omgeving, op zoek naar een leuke woning. Er was veel te zien en veel te kopen, maar het ideale huis was voor ons nog wel even zoeken. Wij vonden het voor ons ideale huis Casa Morena, in de geliefde wijk El Portet. Een huis met een zwembad voor de deur, waarbij het onderhoud in handen was van een vereniging van eigenaren. Een huis bestaande uit twee verdiepingen, waardoor voor ons de mogelijkheid in het leven kwam om een deel van het huis voor onszelf te houden en een ander deel te verhuren. Daarbij voor ons de mogelijkheid om het huis delen van het jaar voor eigen gebruik te reserveren, zodat wij in totaliteit genoeg kamers hebben om  met kinderen en aanhang bij elkaar te zijn. Ideaal!

Nog idealer was deze plek door de ligging: rustig, op slechts vijf minuten lopen van een restaurant, supermarktje, de zee en het strand. Op een kwartier lopen afstand van de haven en het gezellige centrum. Kortom: ook zonder rijbewijs en dus zonder auto alles binnen handbereik.

De aankoop van Casa Morena was een feit. De kinderen waren enthousiast. Mogelijkheden tot kanoën en duiken. Voor de oudste dochter in de omgeving de mogelijkheid tot paardrijden. Voor de jongste op het marktplein een kermis. Voor de meiden leuke winkels en daarbij het winkelcentrum van Ondarra en het uitgaansleven in Javea en Benidorm niet al te veel weg. Voor de ouders rust en veel gezelligheid en daarbij voldoende gelegenheid voor lekkere wandelingen. Helemaal geweldig!

horzontale zwarte lijn

Nieuwe ronde nieuwe kansen.

Toen in de herfst van 2014 zich de mogelijkheid voordeed om een appartement in het centrum van Moraira te kopen, konden wij het niet nalaten om te gaan kijken. Wij troffen een appartement aan met twee slaapkamers, twee badkamers en een heel groot balkon. Midden in het centrum, op straatlengte afstand van het strand. Een ideale plek voor onze ouders om af en toe te kunnen verblijven. Daarmee werd de koop van appartement Moraira Centrum, dat hiervoor in handen was van enorm lieve en zorgzame Nederlanders, een feit.

Voor ons is en blijf Moraira een gezellige uitvalsbasis voor vakanties en weekenden weg. Even helemaal tot rust komen. Wij hopen dat onze huurders dit ook zo mogen ervaren.

horzontale zwarte lijn

Neem-contact-op